page_banner6

Ako zrýchliť Ebike

ebike news

Jednoduché spôsoby, ako zrýchliť váš e-bike

Existuje niekoľko jednoduchých vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste si vytvorili svojebikerýchlejšie, ktoré nezahŕňajú úpravu ani jeho nastavení.

1 – Jazdite vždy s nabitou batériou

Napätie, ktoré vaša batéria produkuje, je vždy najvyššie, keď je nabitá na 100 %.Ako sa batéria vybíja, napätie klesá.Plne nabitý lítiový článok bude produkovať 4,2 V.Pri 50% nabití bude produkovať 3,6 voltu a po úplnom vybití klesne na takmer 3 volty.Váš bicykel pôjde rýchlejšie pri napätí 4,2 voltu na článok ako pri 3,6 voltu na článok.Ak chcete ísť rýchlejšie, pred jazdou doplňte batérie ebike.

2 – Vymeňte pneumatiky

Ak tvojelektrický bicykelprišiel s off road respHorský bicykelpneumatiky, vymeňte ich za cestné.Cestné pneumatiky sú hladké s oveľa nižším valivým odporom.Ak máte hrboľaté pneumatiky, vymeňte ich za hladké pneumatiky.Váš ebike pôjde rýchlejšie, pretože nebude fungovať proti pneumatikám.

3 – Pridajte viac vzduchu do pneumatík

Pridaním väčšieho množstva vzduchu do pneumatík vášho e-biku sa zníži ich valivý odpor.Zväčší priemer kolies, čo znamená, že s každým otočením kolieska pôjdete o kúsok ďalej.Toto urobí vášelektrický bicykeltrochu rýchlejšie.Nevýhodou je, že kvalita jazdy bude hrubšia.Viac budete cítiť praskliny v dlažbe.Budete mať tiež menšiu trakciu z prehustených pneumatík.

4 – Odstráňte prípadný obmedzovač rýchlosti

Niektoré elektrické bicykle majú káblový obmedzovač rýchlosti, ktorý je možné deaktivovať.Ak chcete vypnúť obmedzovač rýchlosti, odpojte tento kábel.Zvyčajne je to jeden z vodičov pripojených k regulátoru rýchlosti.Pre každý ebike to môže byť iné.Rôzne farby, rôzne miesta atď. Nižšie uvedené video ukazuje a príklad, ako to vypnúť na jednom type ebike.Vyhľadajte svoj konkrétny elektrický bicykel a zistite, či preň nie je zapojený obmedzovač rýchlosti.

5 – Nechajte snímač rýchlosti, aby si myslel, že idete pomalšie pri stredných jazdách

Ak máte aebike so stredným pohonom, využívajú snímač rýchlosti kolesa na zadnom kolese.Robia to namiesto merania rýchlosti cez motor, ktorý nebude fungovať.Existuje niekoľko spôsobov, ako oklamať snímač rýchlosti, aby si myslel, že bicykel ide pomalšie, než je.

Najlepší spôsob, ktorý som videl, je presunúť senzor na kľuku namiesto kolesa.Vaša kľuka sa bude takmer vždy otáčať pomalšie ako zadné koleso.Váš rýchlomer už nebude fungovať, pretože bude založený na rýchlosti kľuky namiesto kolesa.Už nebudete mať ani obmedzovač rýchlosti.


Čas odoslania: 25. januára 2022